Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€35,00

Château Maris
Les Anciens 2014
Minervois La Lavinière AOC

Vibrerende karakterwijn die de onbereikbaarheid van wijnen als Chateau Rayas kan helpen “vergeten”.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Minervois

WIJNMAKER

Château Maris

BODEM

Les Anciens is de naam van een perceel met 90 jaar (!) oude Carignan-stokken, gelegen midden in de cru La Livinière. De bodem is er rijk aan kalk, klei en zandsteen.

VINIFICATIE

Rijping gedurende 6 maanden in betonnen ei-vormige tanks, daarna 12 maanden op eikenhout.

DRUIVEN

100% Carignan.

KLEUR

Vrijwel ondoorzichtig zwartrood met de schakering paars en mahonie.

NEUS

Bijzondere expressie met natuurlijke (dus niet van de rijping op hout onttrokken) en uiterst fijne houttonen: ceder, laurier, gedroogde bladeren en licht exotische vruchten-aroma's als dadels en vijgen. Dit roept herinneringen op aan de fameuze Chateau Musar-wijnen uit Libanon.

SMAAK

Knap gestructureerde klasse-wijn met opnieuw veel, heel veel karakter. Natuurlijke concentratie (vanuit de leeftijd van de stokken) zorgt voor veel reliëf, fijne zuren en een rijkere tannine-structuur in de stijl van de grote Nebbiolo-wijnen. Uitgesproken krachtige en sterke materie zonder dat het alcohol-gehalte naar voren komt. De lengte is echt indrukwekkend en breekt met gemak door de tannine-barrières heen. Spannende en uitzonderlijk contrastrijke wijn.

CULINAIR

Zo de wijn, zo de gerechten – gekruide stoofgerechten met een traag garingsproces: varkenspoot, osso buco (kalfsschenkel), kalfshart en veel meer van al het prachtige orgaan-materiaal dat in Nederland nooit in de pan, dus ook niet op tafel komt...

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 2033

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: 91/100

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top