Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€12,95

Château Maris
L'Autan 2019
Minervois AOC

Voorbeeldige driehoeksverhouding tussen sap, tannines en fruit. Het plezier spat uit het glas!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Minervois

WIJNMAKER

Château Maris

BODEM

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst volgt de vergisting op RVS tanks. Er wordt zo min mogelijk ingegrepen tijdens dit proces. Vervolgens een rijping op betonnen cuves.

DRUIVEN

85% Syrah en 15% Grenache Noir

KLEUR

Purperpaars; de jeugd spat er van af!

NEUS

Direct na opening een fractie zuivel, daarna volgt een heel pure, haast basale expressie. Boordevol zwart fruit als bramen en cassis/bessen, maar geen (over)rijpe tonen van confiture. En natuurlijk, we bevinden ons in het hart van de Mindervois, volop garrigues! Tijm, rozemarijn etc., alles wat wél groeit op de arme rotsgrond.

SMAAK

Werkelijk een prachtige combinatie van sap en structuur! Gul, mondvullend en uiterst verleidelijk. Voorbeeldige driehoeksverhouding tussen sap, tannines en fruit. Het blijft goed verteerbaar dankzij die zachte en ademende frisheid. De wijn heeft een uitgesproken kalmerend effect en biedt een portie plezier zoals dit maar zelden voorkomt. Het plezier spat echt uit het glas!

CULINAIR

Zeldzaam verleidelijke eetwijn die ook buiten de maaltijd genoten kan worden. Lam, geit, kalf, varken en gevogelte, maar ook op de huid gebakken of in de oven gegaarde vis. Tevens zeer geschikt voor gekruide, knapperige groenten- (vegetarisch) gerechten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top