Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,50

Château la Roche Mezières
2015
Côtes de Bordeaux AOC

Met deze wijn op voorraad kunt u de kostbaardere wijnen uit Bordeaux sparen voor mooie momenten; dit is een meer dan uitstekende bordeaux voor alledag!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château La Roche Mezieres

BODEM

Klei- en kalkrijke heuvels in Castillon. Stokken zijn gemiddeld 43 jaar oud.

VINIFICATIE

Traditionele vinificatie in temperatuurgecontroleerde RVS cuves. Een klein deel van de wijn wordt op eikenhout opgevoed.

DRUIVEN

70% Merlot, 25% Cabernet-Sauvignon en 5% Cabernet-Franc.

KLEUR

Krachtig robijnrood – een spoor ontwikkeling is zichtbaar, niet verwonderlijk, de wijn heeft een rijping van 4 jaar achter de rug. Goede, vitale kleur.

NEUS

Het boeket vormt een combinatie van licht animale (paardenvacht), uitgesproken vruchten- (aardbei) en florale aroma's (pioenroos). Klassieke 'bordeaux-neus'.

SMAAK

Krachtige, krokant/sappige fijn-zoete aanzet en dito materie. Zowel speels als contrastrijk en ook licht zilt. De precisie is niet de sterkste kant van deze wijn maar het rustieke en ongeremde zorgt wel voor veel variatie in smaak en ook voor een zekere spanning en reliëf. Deze kwaliteiten komen in de finale optimaal tot uitdrukking en de combinatie van krokante sappigheid en lichte stroefheid maakt de wijn aardig uniek.

CULINAIR

Zeer geschikte begeleider van fijne, verantwoord gekruide stoofgerechten (daubes) van rund, haarwild en duif.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top