Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€32,50

Château La Bridane
2017
Saint-Julien AOC

Zeer goed! Een prima en betaalbaar alternatief voor de kostbare Clos du Marquis van Léoville Lascases.

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château La Bridane

BODEM

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst volgt de vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS cuves. De wijn rijpt gedurende 9 tot 16 maanden op eikenhouten vaten, waarvan 2/3 deel nieuw. Klaring met eiwitten; wijn wordt ongefilterd gebotteld.

DRUIVEN

Cabernet-Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Cabernet-Franc.

KLEUR

Somber tot zwart pioenroosrood van kleur.

NEUS

Krachtige, gevarieerde expressie met zeer subtiele accenten en een mineraliteit die af en toe in dit jaar herkenbaar is. Kiezel, laurierdrop en rozenblad.

SMAAK

Krachtige en gedurfd rustieke structuur zoals we die in de wijnen van Leoville Lascases vaker tegenkomen. Degelijke tannines, goede wijnzuren, straffe materie met fascinerende contrasten en een zeer goot ontwikkelingspotentieel. Dit is een Saint-julien met meer Pauillac- dan Margaux-associaties.

CULINAIR

Vitale en contrastrijke dinerwijn: elegante kracht die om volwaardige tegenspel op het bord vraagt. Kalfsnier met een avocado-crème naast de traditionele hoofdgerechten op basis van het beste rundvlees. Snoekbaars in een rode wijnsaus.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top