Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,75

Château Jalousie
2020
Bordeaux Supérieur AOC

Heerlijk glas wijn voor de Bordeaux-liefhebber met een horizon van 3-5 jaar.

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Château la Jalousie

BODEM

De wijngaarden (totaal 53 ha) liggen enkele kilometers ten noorden van het Fronsac-gebied (Galgon). Kleihoudende zangronden met door de rivier afgezette, vruchtbare slibgronden met een kiezelhoudende (drainerende) ondergrond.

VINIFICATIE

De druiven worden deels handmatig en deels mechanisch geoogst. Daarna volgt een klassieke vinificatie: inweking gedurende 3 weken en een 18 maanden durende rijping. Er wordt gebruik gemaakt van temperatuur-gecontroleerde cuves.

DRUIVEN

66% Merlot, 21% Cabernet-Franc en 13% Cabernet-Sauvignon

KLEUR

Dieprood en hecht, klassieke Bordeauxrode kleur.

NEUS

Rijpe eerste indruk; volop rode vruchtentonen van met name zwarte bes/cassis. Ook een opvallende grafiet-toets. De Cabernet-Franc is vrij prominent aanwezig in de geur, daardoor een - in de beste zin van het woord - eigenzinnige wijn.

SMAAK

Krokant, sappige aanzet. Meer dan goede vulling op dit prijsniveau. Uiterst solide en voorzien van een degelijke tanninestructuur. Rijp, maar elegant en allesbehalve streng in dit stadium.

CULINAIR

Een toekomstige herhaling van 2010: smakelijke, sappige en gemakkelijke eetwijn die smaakintensiteit met elegantie combineert: parelhoen, Bressekip, zuiglam, op de huid gebakken, harde vis. Ook buiten de maaltijd ter ontspanning en inspiratie voortreffelijk inzetbaar.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2027

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top