Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€18,95

Château de Francs
Cuvée Les Cérisiers 2018
Côtes de Francs AOC

Waarschijnlijk is dit de beste ‘les Cérisiers’ ooit geproefd. De Angélus (reken op € 300,- per fles) voor minder gefortuneerden.

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Frankrijk

STREEK

Bordeaux

WIJNMAKER

Chât de Francs les Cérisiers

BODEM

Kalk, kiezel en klei.

VINIFICATIE

Uiterst strenge selectie van het druivenmateriaal: eerst in de wijngaard, later nogmaals bij het arriveren van de druiven in de kelders. Rijping gedurende 12 tot 14 maanden, afhankelijk van het oogstjaar, op eikenhouten vaten. Een deel (1/3) wordt jaarlijks vernieuwd; andere vaten zijn 1 jaar oud.

DRUIVEN

Merlot en Cabernet Franc

KLEUR

Optimaal dikke en volstrekt ondoorzichtige kleur, massief zwart met paarse schakering. Opaak ofwel de zwarte spiegel.

NEUS

Rijke, frisse en ook “zoete” houttonen en die houtimpressie domineert voorlopig maar dat is bij een wijn als Château Angélus (van dezelfde eigenaar, Hubert de Boüard) ook het geval – daarachter schuilt een weelde aan in vanille verpakte zwarte vruchten en een bedwelmende vinositeit.

SMAAK

Uitgesproken weelderige aanzet, het tactiele mondcontact van de grote wijn met de structuur van een groot jaar. De wijn geeft zich onmiddellijk en doet z'n voorgangers op het gebeid van de onweerstaanbare verleidelijkheid alle eer aan. Maar dit jaar biedt een zeldzaam opulente, vlezige materie met een optimale balans.

CULINAIR

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2038

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: 91/100

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top