Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,50

Bodegas Casa Primicia
2018
Rioja DOC

Voorheen maakte ook Viura onderdeel uit van de assemblage. Met het weglaten van die druif is een wat meer mondiale stijl ontstaan.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

La Rioja

WIJNMAKER

Bodegas Casa Primicia

BODEM

De wijngaarden bevinden zich aan de voet van het Cantabrische gebergte en strekt tot aan de hellingen nabij de oevers van de rivier de Ebro. Deze bergketen en de rivier vormen de natuurlijke grenzen van het gebied Alaveze Rioja. Het totale gebied van Casa Primicia omvat iets meer dan 50 hectare. Men gebruikt enkel natuurlijke meststoffen. De druiven voor deze wijn komen van de Carravalesca wijngaard. De bodem is voornamelijk kalksteen met een toplaag van klei. De stokken zijn tussen de 11 en de 16 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 690 meter boven zee niveau. Er heerst een continentaal klimaat.

VINIFICATIE

Manuele oogst. Het inweek proces duurt 2 dagen, gekoeld. Alcoholische gisting op barriques van zowel Amerikaans als Frans eikenhout. Persen gebeurt pneumatisch. De wijn rijpt in contact met de fijne gistsporen gedurende 5 maanden.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Geelgoud. De rijping op eikenhout is waarneembaar in de kleur.

NEUS

Aromatische, door het hout gemarkeerde neus. Chardonnay in optima forma: volop vanille, roostertonen, wit en geel fruit en geroosterd witbrood.

SMAAK

Iets mollige aanzet, maar dankzij fraaie zuren op geen enkele wijze massief of ongenuanceerd. Goed gedoseerde rinsheid waardoor het aantrekkelijk en verteerbaar blijft. De lengte is als vanouds lang aanhoudend, zo kennen we deze Rioja Blanco!

CULINAIR

Gastronomische wijn: de subtiele houttonen en de gedoseerde concentratie maken hem zeer geschikt voor combinaties met subtiel gerookte vis en kreeft van de grill. Kalfsvlees en gevogelte in combinatie met paddestoelen (cantharellen, morilles). Krachtige kazen (Cantal, Tomme).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top