Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,75

Bodega Langa
Pasion 2019
Calatayud DO

Massieve krachtpatser voor een wel heel sympathieke prijs. Het dubbele zou ook te rechtvaardigen zijn...

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Spanje

STREEK

Aragón

WIJNMAKER

Bodega Langa

BODEM

Gelegen op zo'n 700-800 meter hoogte, staat dit wijngebied bekend als "Los Yermos". De regio lijkt nog het beste op een groene oase in een bruine woestijn. De bodem is zeer droog en arm met veel kruiden, maar de wijnstokken (27-42 jaar oud) doen het hier uitstekend.

VINIFICATIE

Manuele oogst. Temperatuur gecontroleerde vergisting in inox vaten op 25°C met autochtone gisten. Nadien een malolactische fermentatie in eikenhouten vat. Opvoeding op Amerikaans eikenhouten vat gedurende 4 tot 6 maanden, en nadien een flesrijping van meer dan 6 maanden.

DRUIVEN

100% Garnacha

KLEUR

Dieppaarse kleur - hecht en vrijwel niet beïnvloed door de houtrijping.

NEUS

Krachtige neus met een stevige houtexpressie. Onmiskenbaar Langa Pasion! Donkere tonen van chocolade, vers gebrande arabica-bonen en mocca. Maar er is ook ruimte voor rode en zwarte vruchten, met name in gedroogde vorm. Dus: dadels, vijgen, krenten etc. Wat rokerig door de houtlagering.

SMAAK

Zwoelrijpe aanzet en de wijn neemt met het nodige enthousiasme beslag van de gehele mond. Opvallend hechte materie met een grote mate van concentratie. Massief, maar dankzij de smakelijke wijnzuren niet lomp of overdonderend. Indrukwekkend op dit prijsniveau! Een finale zoals we die doorgaans in het duurdere segment tegenkomen, wat een lengte! Tenslotte het alcoholpercentage: dat is niet geheel onschuldig met 14,5%, maar dankzij de smaakkracht en 'dikte' van de wijn is het niet prominent aanwezig.

CULINAIR

Zeer degelijke, Mediterrane eetwijn met een brede inzetbaarheid. Gerechten met een zekere smaakconcentratie en "power" verdienen de voorkeur. Argentijnse entrecôte van topniveau, lamskoteletjes van de grill of een cote-de-boeuf van de bbq.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top