Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,25

Bodega Langa
Frenesi 2020
Calatayud DO

Een niet alledaagse assemblage, maar het resultaat mag er zijn! En dat dit minder dan een tientje kost is, gezien de hoge kwaliteit, een wonder(tje). Biodynamisch bovendien!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Aragón

WIJNMAKER

Bodega Langa

BODEM

De wijngaarden, beplant in 1988, liggen op een hoogte tussen 800-900 meter boven zeeniveau.

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geplukt en na de pluk volgt een strenge selectie. Vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS cuves; er wordt uitsluitend gewerkt met druif-eigen gistculturen. Rijping van 4 tot 6 maanden op barriques (combinatie van Frans en Amerikaans eiken) en aansluitend 6 maanden rijping op fles alvorens de wijn het domein verlaat.

DRUIVEN

Merlot, Garnacha, Cabernet Sauvignon en Shiraz

KLEUR

Donker, purperrood gekleurd. Enige transparantie.

NEUS

De neus hoeft maar even in het glas en we realiseren ons dat we hier te maken hebben met een wijn van Bodegas Langa; wat een duidelijke signatuur dragen deze wijnen! Kort en bondig: bijzonder rijp fruit en voorzien van een ferme houtrijping. Wat uitgebreider: confiture van zwarte bramen en bessen, volop cederhout, vanille en houtteer door de rijping op barriques. En dan is er nog veel meer te benoemen: butterscotch-chocolade, mocca, leer, paardenvacht en koffiebonen.

SMAAK

Dit is nou wat je noemt een mondvullende materie, maar toch is het opvallend zacht. Letterlijk een mond vol wijn! Heerlijk rijp fruit, duidelijk aanwezige tannines, maar gelukkig niet streng. Wel een kanttekening: het alcoholpercentage bedraagt 15,5%... uitkijken dus. Dankzij de warmte waar de wijn over beschikt, is het niet als zodanig waarneembaar, maar het is natuurlijk gewoon heel fors...

CULINAIR

Wijn voor bij de haard en bij gerechten die boven open vuur zijn bereid. Van in de buitenlucht bereide paella met inktvis, tot steaks van de BBQ.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 15,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top