Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,75

Bodega Cerrón
Remordimiento 2020
Jumilla DOP

De link met Domaine Tempier (Mourvèdre is de Franse evenknie van de Monastrell) is direct gelegd. En ook die wijnen zijn jong streng en niet zo benaderbaar... Dit kost 1/3 van een fles Domaine Tempier Cuvée Classique ;-)

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Jumilla

WIJNMAKER

Bodega Cerrón

BODEM

Een deel van de Monastrell-druiven komt van het perceel La Calera; stokken van 82-112 jaar oud (!) op een hoogte van net geen kilometer (!) boven zeeniveau. Neerslag is hier een schaars goed; de wortels moeten diep de bodem in op zoek naar vocht en voeding.

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven. Zeer geringe opbrengst per druivenstok wat leidt tot een optimale concentratie. Vinificatie op eikenhout.

DRUIVEN

100% Monastrell ( = Mourvèdre)

KLEUR

Robijnrood met enige transparantie.

NEUS

Geconcentreerde tonen van donkere vruchten, in verse en gedroogde vorm. Zwarte bramen en bessen (cassis) en crème de pruneaux. Maar ook gedroogde vijgen, krenten en dadels. Na fors zuurstofcontact ook wat koffie, houtteer en echte boenwas. De houtinvloed is gering en komt niet direct na openen naar voren.

SMAAK

Opvallend sappige, plezierige aanzet. De geur doet een massiever wijn vermoeden. Wel wat strenge tannines, maar dat siert de wijn juist in deze fase. En kom kom, we hebben hier een 100% Monastrell in het glas. In de finale biedt de wijn tegenwicht, maar stug is het zeker niet. Het niet zo bescheiden alcoholgehalte (14,5%) is absoluut niet als zodanig waarneembaar. Gelukkig maar... De link met Domaine Tempier (Mourvèdre is de Franse evenknie van de Monastrell) is direct gelegd. En ook die wijnen zijn jong streng en niet zo benaderbaar... Dit kost 1/3 van een fles Tempier ;-)

CULINAIR

Twee gerechten uit de basale Spaanse keuken: conejo confitado, chuletón. Perfecte matches, maar schroom niet om wat anders te serveren. Gegrild rood vlees (bavette, t-bone) of smaakrijke gerechten met linzen of bonen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2028

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top