Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,95

Bodega Cerrón
El tiempo que nos une 2020
Jumilla DOP

Heerlijk puur en zelfs wat weerbarstig.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Jumilla

WIJNMAKER

Bodega Cerrón

BODEM

De druiven komen hier letterlijk van grote hoogte: wijngaarden op een hoogte van net geen kilometer (!) boven zeeniveau. Neerslag is hier een schaars goed; de wortels moeten diep de bodem in op zoek naar vocht en voeding.

VINIFICATIE

De druiven worden handmatig geoogst en de vergisting start spontaan dankzij de van nature op de schil aanwezige gistcellen. Zowel de vergisting als de rijping vindt plaats op grote houten foeders van 5000 liter. Goed om te weten: alle wijnen van Bodega Cerrón zijn biologisch gecertificeerd.

DRUIVEN

100% Monastrell ( = Mourvèdre)

KLEUR

Vitale paarsrode kleur met de nodige transparantie.

NEUS

Vurige, pure, zelfs wat basale expressie waarin alle kwintessens van de Monastrell / Mourvèdre zijn vertegenwoordigd. O.a. natte aarde, paardenstal en bosgrond. Dat klinkt niet aantrekkelijke hè...? Als we het omschrijven als 'boers' spreekt het wellicht meer tot de verbeelding. Na verloop van tijd komen er ook vruchtentonen (met name donker fruit als bramen, gedroogde pruimen en krenten) naar voren.

SMAAK

Ook in de mond een opvallende puurheid. Hier geen glad gepolijste hang naar perfectie, maar juist dat mooie weerbarstige dat we ook zien in wijnen uit Bandol (niet geheel toevallig gemaakt van hetzelfde druivenras). Niet te lieflijk, maar juist voorzien van een ruig randje. Onvriendelijk is het daarmee zeker niet overigens: de tannines zijn verleidelijk zacht en de wijn beschikt over een ferme dosis sap. Alcohol zit fraai versmolten.

CULINAIR

Dergelijke wijnen schikken zich gemakkelijk naar hun culinaire tegenspel. Allereerst twee authentieke Spaanse gerechten: rabo de toro, cerdo asado. Minder avontuurlijk ingesteld? Geen punt. Vrijwel alles (wit, roze en rood vlees, groenten) van de grill of BBQ.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top