Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€17,75

Bodega Cerrón
El Sentido de la Vida 2016
Jumilla DOP

De oplage is gelimiteerd; iedere fles is zelfs genummerd.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Spanje

STREEK

Jumilla

WIJNMAKER

Bodega Cerrón

BODEM

Wijngaard op 850 meter boven zeeniveau met een zanderige, kalkrijke bodem. Dit perceel is de oudste wijngaard van de familie Cerrón.

VINIFICATIE

Alle druiven worden handmatig geoogst. Biologische werkwijze.

DRUIVEN

Monastrell, Cabernet Sauvignon, Cencibel en Syrah

KLEUR

Diepe paarse kleur met nog enige mate van transparantie.

NEUS

Geconcentreerde vruchtentonen van o.a. zwarte bes en kersen, wordt hier knap verenigd met de roostertonen van de barriques waarop de wijn heeft mogen rijpen. Ook arabicabonen, pure chocolade, eucalyptus en munt. Wanneer we niet zouden weten wat we in het glas hadden, dan zou, blind geraden, een Shiraz uit Australië het antwoord zijn op de vraag: "wat zit er in het glas". Het niet geheel onschuldige alcoholgehalte manifesteert zich niet in de neus; van een bedwelmend effect is geen sprake.

SMAAK

Zwoelrijpe aanzet en direct daarna waaiert de wijn als een pauwenstaart breed uit in de mond. Dit is letterlijk 'een mond vol wijn', dankzij de smakelijke wijnzuren wordt de drinkbaarheid gewaarborgd. Volop reliëf en krokante tannines. De finale is vurig en vol leven; er lijkt nog van alles te gebeuren terwijl de wijn de mond al lang heeft verlaten.

CULINAIR

Dé wijn bij ruige stukken vlees, bij voorkeur in de buitenlucht bereid. Maar ook bij een smakelijk en met geduld klaar gemaakte stoofschotel van lam of rund, zal dit naadloos aansluiten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top