€8,50

Bidoli
Pinot Grigio 2017
Delle Venezie DOC

Een heel waardevolle toevoeging aan het gamma van Bidoli.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Bidoli

BODEM

De DOC delle Venezie is piepjong: 2017 is de eerste jaargang. Het fruit is afkomstig uit Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Alto Adige en Veneto.

VINIFICATIE

Na de oogst start de vergisting, op een gecontroleerde temperatuur van 12 tot 14 graden, met geselecteerde gisten. De wijn rijpt 'sur lie', ofwel op de gistcellen. Klaring en filtering voor botteling.

DRUIVEN

100% Pinot Grigio.

KLEUR

De kleur is goed herkenbaar voor een Pinot Grigio: bleekgeel met een zachte grijsroze gloed.

NEUS

Heerlijk zuivere en relatief ingetogen neus. Citrusfruit, met name citroenzest, subtiel floraal, kruiden als dille, witte asperge en ook wat gedroogd gras. Naarmate de temperatuur in het glas stijgt, opent de wijn zich meer en meer.

SMAAK

Ranke en rinse aanzet met een opvallend goed gedoseerde zuurgraad. De wijn beschikt over meer dan voldoende frisheid, maar er staat een deugdelijke vulling tegenover waardoor de balans optimaal is. In de finale blijkt het geheel buitengewoon mild.

CULINAIR

Als aperitief eenvoudigweg onweerstaanbaar, maar ook als begeleider van een rijk gevulde maaltijdsalade zal dit zijn mannetje staan. Ook bij de meest uiteenlopende antipasti meer dan geschikt.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2019

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top