Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€43,50

AR Lenoble Champagne
Rosé Terroirs Mag 14
Chouilly-Bisseuil

Contrastrijke, ambachtelijke rosé-champagne voor liefhebbers, kenners die niet bang zijn voor fascinerende, oxydo-reductieve aroma's die in de industriële champagnes onvindbaar zijn.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Champagne

WIJNMAKER

Champagne AR Lenoble

BODEM

Krijtbodem en hellingwijngaarden. Ecologische wijngaardbewerking inclusief ploegen en groene bemesting. Er is een certificaat in aantocht: H.V.E. Haute Valeur Environmentale (hoge omgevingswaarde).

VINIFICATIE

Handmatige oogst met selectie in de wijngaard. Zachte persing in de traditionele, verticale pers (Coquard type). Grove zuivering van de most door spontane sedimentatie. Koele gisting (17 graden C.). Appelmelkzurengisting niet geblokkeerd. De stille wijn rijpt in contact met fijne gistsporen die regelmatig opgeroerd worden (batonnage). Vervolgens traditionele champagne werkwijze met tweede gisting op fles en een jarenlang contact met de fijne gistsporen op fles.

DRUIVEN

88% Chardonnay uit Chouilly (Grand Cru) en 12% Pinot Noir uit Bisseuil (Premier Cru) – gemiddelde leeftijd van de stokken is 20 jaar.

KLEUR

Delicaat en fonkelend koperkleurig (combinatie van rood en geel).

NEUS

Licht bedwelmend, floraal boeket (rozen, viooltjes) en iets van houtsporen, volop aalbessen en de kenmerkende aroma's van de champagne-gist. Hier is er sprake van de combinatie van oxydatie en reductie zoals dit bij alle op vaten vergistte, meestal grote wijnen het geval is. Bollinger heeft er een wereldreputatie mee opgebouwd.

SMAAK

Zeer royale, meteen bijzonder smaakintensieve aanzet. Grote rijkdom aan het fijnste koolzuurschuim dat zorgt voor een zacht en aangenaam mondcontact. Mondschonende, maar ook mondvullende smaakrijkdom. Heerlijke, niet agressieve frisheid. Finale met veel afwisseling en lengte. Dat een gedeelte op gebruikte, eikenhouten vaten (1e fase gisting) vergist is, komt goed tot uitdrukking.

CULINAIR

Gastronomische champagne: tartaar van wilde zalm, verse langoustines, lauwwarme kreeft.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top