Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€42,50

AR Lenoble Champagne
Grand Cru Blanc de Blancs
Mag 16 Chouilly

Er zijn excessen in de Champagne op het gebied van luxe-cuvées, maar het loont bij Lenoble echt de moeite om iets dieper in de buidel te tasten.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Champagne

WIJNMAKER

Champagne AR Lenoble

BODEM

Krijtbodem en hellingwijngaarden in Chouilly, gemeente integraal geclasseerd als Grand Cru. Ecologische wijngaardbewerking inclusief ploegen en groene bemesting. Er is een certificaat in aantocht: H.V.E. Haute Valeur Environmentale (hoge omgevingswaarde). De wijngaarden van Lenoble beslaan 18 hectare en dekken 60% van hun behoefte aan druiven. Dankzij het hoge percentage druiven dat onder volledige controle valt is Lenoble verzekerd van een voortzetting van de eigen stijl van hun wijnen.

VINIFICATIE

Handmatige oogst met selectie in de wijngaard. Zachte persing in de traditionele, verticale pers (Coquard type). Klassieke vinificatie, gedeeltelijk op eiken vaten voor de eerste gisting. Grove zuivering van de most door spontane sedimentatie. Koele gisting (17 graden C.). Appelmelkzurengisting niet geblokkeerd. De stille wijn rijpt in contact met fijne gistsporen die regelmatig opgeroerd worden (batonnage). Vervolgens traditionele champagne werkwijze met tweede gisting op fles en een jarenlang contact met de fijne gistsporen op fles. 4 jaar rijping op fles en een zeer lichte dosering.

DRUIVEN

100% Chardonnay uit Chouilly (Grand Cru des Côte des Blancs).

KLEUR

Bleek en vitaal strogeel met een gouden glans.

NEUS

Open en florale Chardonnay-expressie met een onmiskenbare mineralieit: vuusteen, witte peper, kweepeer, kruisbessen. Fijne champagne-gist-aroma's die dat typische en uiterst aangename “ademende” van de grote champagne-cuvées veroorzaken. Grote mate van nauwkeurigheid.

SMAAK

Verfijnde aanzet en een opvallende frisheid vanaf het eerste mondcontact. Rijk maar delicaat koolzuur, dat voor volume zorgt. De wijnzuren zijn buitengewoon smaakrijk en de combinatie van bescheiden alcoholgehalte, frisse zuren en de koolzuurmassa zorgt voor intens genoegen. Prachtige finale met veel afwisseling, een grote wijninhoud en heel veel lengte. Schitterende cuvée waar het moeilijk vanaf blijven is.

CULINAIR

Prachtig als super de luxe aperitief met drie zeer waardevolle eigenschappen: intens plezier verschaffend, op een nobele wijze dorstlessend en eetlust opwekkend. Aan tafel bij zowel platte als diepe oesters, verse langoustines, heilbot in een romige saus, lauwwarme visterrine of sint jakobsvruchten (met kaviaar!).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top