Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€39,95

AR Lenoble
Riche - Demi Sec
Champagne

Dit is het allerbeste dat we ooit op het gebied van Demi-Sec geproefd hebben.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Champagne

WIJNMAKER

Champagne AR Lenoble

BODEM

VINIFICATIE

De druiven worden met een verticale houten pers onder zeer lichte druk geperst. De vergisting geschiedt voornamelijk op roestvrijstaal, maar een gedeelte van de basiswijn vergist op kleine eikenhouten vaten. Het aandeel hiervan is in deze assemblage 8%. Na vergisting van het sap en een tweede vergisting op fles ter verkrijging van de mousse, wordt na een periode van drie jaar rijping op het bezinksel van gistcellen de wijn gedegorgeerd (het bezinksel wordt verwijderd) en de fles voor de tweede maal, nu definitief afgesloten. Het is op dit moment dat de dosering van de restsuiker (32 gram) wordt bepaald.

DRUIVEN

40% Chardonnay uit Chouilly (Grand Cru des Côtes des Blancs), 30% Pinot Noir uit Bisseuil (Premier Cru des Montagnes de Reims) en 30% Pinot Meunier uit Daméry.

KLEUR

Bleek strogeel met een gouden glans. Fijne en zich traag en langdurig losmakende koolzuurbelletjes.

NEUS

Zeer goed herkenbaar als hoogwaardige champagne, 100% in de stijl van de Brut Intense en de Brut Nature. Maar het vanille van het hout en het honing-achtige van de vin de liqueur komen hier iets meer tot uitdrukking.

SMAAK

Fijnzoete aanzet: heerlijk vast en smakelijk schuim en het koolzuur blijft verfijnd met zeer kleine belletjes. De 32 gram restsuiker blijkt prachtig geïntegreerd en voor een demi-sec is er sprake van een zeldzaam goede balans. Dit neemt zelfs de meest verwoede BRUT-liefhebber met het grootste plezier tot zich.

CULINAIR

Deze wijn heeft naast een voortreffelijke aperitieffunctie, zeker als er sprake is van licht zoet getinte hapjes en amuses ook een grote gastronomische bestemming: voortreffelijk bij frisse mi-cuit ganzenlever en subliem bij fijne desserts met rode vruchten als bramen en frambozen in de fijnste patisserie (bladerdeeg) verpakt. Of als begeleider van een zondag-middag goûter met fijne cake en tenslotte ook een heel goede meditatie-wijn.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top