Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,50

Wente
Sandstone Merlot 2018
Livermore Valley

Zwoelrijpe, sexy Merlot.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Verenigde Staten

STREEK

Californië

WIJNMAKER

Wente

BODEM

De druiven voor de Sandstone Merlot komen van wijngaarden die zijn gelegen op zacht glooiende heuvels in de zuidoostelijke hoek van de Livermore Valley. De vallei wordt gekenmerkt door warme dagen en koele nachten. De bodem van de wijngaard -de naam Sandstone laat weinig ruimte voor fantasie- bestaat uit zacht zandsteen.

VINIFICATIE

Ieder perceel wordt apart geoogst en gevinifieerd. Twee maal daags wordt 'pigeage' (het onderdompelen van de druivenkoek die tijdens de vergisting ontstaat) toegepast om zo optimale kleur en tannine-extractie te genereren. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 16 maanden op eikenhouten vaten (Frans en Amerikaans).

DRUIVEN

100% Merlot

KLEUR

Robijnrood met een fractie verkleuring aan de rand door de rijping op eikenhout.

NEUS

Zwoele neus, neigend naar het zoete van een huisgemaakte vruchtenjam. Volop zwarte bessen, kersen en bramen, maar ook eucalyptus, munt en pure chocolade. Wat roostertonen en het dekblad van een goede sigaar als effect van de houtopvoeding. Pijptabak en rozemarijn.

SMAAK

Volle, maar werkelijk satijnzachte aanzet. Gul en compleet mondvullend. De entree in de mond is zelfs bijna overrompelend. Van overdaad is (net) geen sprake door de smakelijke wijnzuren die voor het juiste tegenspel zorgen. Uit een dergelijk warm klimaat verwachten we wijn met een fors alcoholgehalte, maar de Wentes hebben dat aardig in toom gehouden: 13,5%. Dat verdient niets dan lof!

CULINAIR

Smaakrijk, geconcentreerd en toch ook aardig toegankelijk. Dit is gemaakt voor de internationale keuken met multi-fusion-invloed. Maar een op snippers van afgedankte Jack Daniels eikenhouten vaten geroosterde T-bone, zal gegarandeerd in de smaak vallen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top