€9,50

Weingut Ziniel 2017

Welschriesling Vom Spitz

Burgenland

Ongecompliceerd genieten.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Oostenrijk

STREEK

Burgenland

WIJNMAKER

Weingut Ziniel

BODEM

Bodem bestaat uit een combinatie van zand en leem met aan de oppervlakte grind, Stokken zijn gemiddeld 24 jaar oud.

VINIFICATIE

Handmatige oogst op 25 september. De druiven worden ontsteeld en zacht geperst. Dan volgt de vergisting op temperatuurgecontroleerde cuves (15 tot 17 graden C.).

DRUIVEN

100% Welschriesling.

KLEUR

Bleek strogeel met een bijzonder fraaie groen-gele schakering.

NEUS

Het is dan wel geen Rhein-Riesling ofwel Ur-Riesling, maar ook is hier sprake van een aantrekkelijke combinatie van kruidigheid en mineraliteit. De impressie van bronwater dat geurt naar de stenen bron – witte peper en vuursteen verpakt in een gelei van kruisbessen en witte aalbessen.

SMAAK

Pikant is ook het eerste mondcontact – niet alleen door de subtiele koolzuurpresentie maar vooral door de smaakvolle wijnzuren die zo'n belangrijke bijdrage leveren aan de lang aanhoudende smaakvoortzetting. Heerlijk discreet in de “warmte” (11,5% alcohol) vandaar een verkwikkende koelheid zonder kilheid. Wijn met een zeldzaam dorstlessend karakter en direct plezier-potentieel. In de finale komt het kruidige, mineralige karakter nog eens een keer heel goed tot uitdrukking.

CULINAIR

Hier hebben we alle gewenste karakteristieken en kwaliteiten van de ideale terras- en zomerwijn: verteerbaarheid, verkwikking, dorstlessend en ook nog een prima compagnon van goed verteerbare mooi-weer-gerechten. Klassieke forelbereiding met amandelen. Met verse knoflook gebakken grote garnalen. Knapperige salades (rucula en veldsla) met wat geitenkaas.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 11,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2020

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top