Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€10,50

Weingut Ziniel
Grüner Veltliner 2021
Burgenland

Een Grüner Veltliner zoals het hoort: spatzuiver, dartel en verkwikkend fris.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Oostenrijk

STREEK

Burgenland

WIJNMAKER

Weingut Ziniel

BODEM

De bodem bestaat uit een combinatie van zand en leem. De stokken zijn relatief jong: zo’n 13 jaar.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en zacht geperst. Dan volgt de vergisting op temperatuurgecontroleerde cuves (15 tot 17 graden C.).

DRUIVEN

100% Grüner Veltliner

KLEUR

Vrijwel kleurloos. Een spoor zilvergroen onderscheidt de wijn van bronwater.

NEUS

De jeugdigheid spat er van af! De wijn ademt een en al frisheid en precies dat is wat we zoeken in zo'n jonge Grüner Veltliner. Loepzuiver en fris. Geurend naar witte (kruis)bessen, citrusfruit, frisse appel, gras en een fractie kamillebloesem.

SMAAK

Zoals verwacht een echt strakke aanzet. In deze fase, kort na de botteling, nog een fractie koolzuur te bespeuren. Ferme zuurgraad, maar dat past exact bij het type wijn. Door de rinse zuren een mondschonend én eetlustopwekkend effect. Een wijn met een groter dorstlessend vermogen zal niet gemakkelijk te vinden zijn... Alcohol is niet waarneembaar.

CULINAIR

Onverslaanbaar als aperitief! Ook te serveren bij rijke maaltijdsalades, pasta vongole, snoekbaars, zacht gerookte vis (forel, paling) en gedroogde ham (San Daniele, Parma etc.).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top