Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€9,75

Weingut Ziniel
Grüner Veltliner 2020
Burgenland

Zoals de Aprémont van weleer de frisheid van een bergbeekje ademde, zo ademt dit de koele bries die door de Oostenrijkse bergen waait...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Oostenrijk

STREEK

Burgenland

WIJNMAKER

Weingut Ziniel

BODEM

De bodem bestaat uit een combinatie van zand en leem. De stokken zijn relatief jong: zo’n 12 jaar.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en zacht geperst. Dan volgt de vergisting op temperatuurgecontroleerde cuves (15 tot 17 graden C.).

DRUIVEN

100% Grüner Veltliner

KLEUR

Zilvergrijs met een zachtgele gloed.

NEUS

Wat een frisheid ademt deze 'GruVe'! Citrustonen, groene appels en vers gemaaid gras. Tot zo ver aardig wat overeenkomsten met een 'cool climate Sauvignon Blanc'. Onderscheidend van die druif is ie zeker ook. We ruiken ook kamillebloesem en een fractie vanille. De zuiverheid spat uit het glas!

SMAAK

Strakke aanzet en opvallend goed 'verpakte' zuren. Ze zijn er wel degelijk, die zuren, maar ze zijn niet zo prominent aanwezig doordat ze gehuld gaan in een enorme dosis sap. De frisheid van het sap van net geperste Granny Smith-appeltjes. Verkoelend en dorstlessend tot en met, maar zeker niet 'dun'. Het bescheiden alcoholgehalte (12%) draagt natuurlijk bij aan het verkwikkende karakter.

CULINAIR

Een wijn met een groter dorstlessend vermogen zal niet snel te vinden zijn! Perfect aperitief dus! Ook te serveren bij rijke, knapperige salades, fantasievolle pasta's, snoekbaars, zacht gerookte vis (forel, paling), gedroogde ham en zachte korstkazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top