Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€17,75

Weingut Rings
Spätburgunder 2018
Pfalz VDP

Pinot Noir, de Franse evenknie van de Spätburgunder, op dit prijsniveau krijgt het ongekend lastig met dergelijke concurrentie...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Duitsland

STREEK

Pfalz

WIJNMAKER

Weingut Rings

BODEM

Het totale oppervlak van de wijngaarden van Steffen en Andreas behelst ongeveer 30 ha. Alle percelen worden handmatig bewerkt en de oogst is 100% handwerk. Intensief, maar de broers Rings zweren bij deze (ecologisch verantwoorde) aanpak.

VINIFICATIE

Er wordt zo min mogelijk 'gestuurd' tijdens de vinificatie, de natuur mag haar gang gaan. Gebruik van wilde, druifeigen gisten. De wijn wordt niet gefilterd voor botteling.

DRUIVEN

100% Spätburgunder

KLEUR

Fraaie aalbessenrode kleur met de nodige transparantie. Modelkleur voor Pinot Noir.

NEUS

Kenmerkende Pinot Noir-geuren: delicaat rood fruit, gelei/confiture van framboos, subtiel aards. Iets meer rijpheid dan Franse Bourgogne-Pinot Noirs op dit prijsniveau. Fractie roostertonen.

SMAAK

Ranke aanzet en dan het echte tactiele mondcontact. Heerlijk speelse, krokante tannines, we lijken hier niet ver verwijderd te zijn van de verse druif. Wijn met een fantastische 'bite' en volop sap! Het alcoholgehalte is voorbeeldig (13%) en past exact bij dit type wijn. Gevaarlijk lekker...

CULINAIR

Kalfsbiefstuk met een saus van morilles, lamsschenkel, een gegrild boerderijkippetje of cantharellen (in het Duits luisterend naar de schitterende naam Pfifferlinge) met peterselie in room.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2013

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top