€17,75

Weingut Rings

Spätburgunder 2016

Pfalz VDP

De Bourgogne had generaties lang een quasi-monopolie met deze druif. De Pinot-liefhebber kan hier heel goed terecht zonder zware financiële consequenties.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Duitsland

STREEK

Pfalz

WIJNMAKER

Weingut Rings

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Spatburgunder (= Pinot Noir).

KLEUR

Zoals het hoort: volledig transparant gloedvol aalbessen-rood. Hier iets mat vanwege het uitblijven van de filter hetgeen de uitdrukkingskracht van de wijn alleen maar ten goede komt.

NEUS

Nauwkeurige maar rijpe vruchten-expressie van aardbeien en aalbessen in combinatie met de frisse geuren van vers gekneusde druiven. Subtiel gekruid en voorzien minerale tonen – het authentieke druivenkarakter is goed herkenbaar.

SMAAK

Het druivenkarakter komt ook in de smaakstructuur heel goed tot uitdrukking. Intense smaakbeleving vanuit een krokante, elegant blijvende materie met veel karakter en reliëf. De lichte stroefheid van de Pinot-tannines die de goede bourgognes zo typeert is hier ook present. Geen alcoholpresentie en richting finale worden we royaal getrakteerd op contrasten die een niet mis te verstane uitnodiging uitsturen om op het culinaire vlak hier goed rekening mee te houden.

CULINAIR

Speelse eetwijn, maar voorzien van een karakter met pit: combineren met marcassin (jong wildzwijn), orgaanvlees (kalfsnier, zwezerik), sappige gevogelte en op de huid gebakken vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top