Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€12,95

Villa Huesgen
Weissburgunder 2019
Mosel

Een meer dan smakelijk glas wit en leuk te ervaren hoe anders dit is dan een Franse Pinot Blanc.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Duitsland

STREEK

Mosel

WIJNMAKER

Villa Huesgen

BODEM

De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen.

VINIFICATIE

Handmatige oogst van 11-16 jaar oude stokken. Vergisting en rijping op RVS-cuves.

DRUIVEN

100% Weissburgunder

KLEUR

Zilvergrijs met een subtiel goudgele schakering.

NEUS

Zeker voor dit druivenras een behoorlijk expressief karakter. Overtuigend bij de eerste indruk (en die maakt ook een wijn maar 1 keer). Aantrekkelijke bloesemtonen gecombineerd met wit fruit. Kruisbessen, rijpe Doyenne du Comice-peer en gele appel. Ook de bodem lijkt te spreken, iets vuursteen.

SMAAK

Smaakvolle entree en direct daarna een mondvullende confrontatie; opmerkelijk hoe de wijn beslag neemt van de gehele mond. De bescheiden zuurgraad draagt er een bij. Bij wijnen uit deze streek verwachten we -onbewust- enig restzoet in de finale, dat is hier geenszins het geval. Ook in vergelijk met de Franse evenknie van de Weisburgunder, de Pinot Blanc, is het écht droog. De mond blijft strakdroog achter na het uitspugen/doorslikken van de wijn. Mondschonend effect.

CULINAIR

Heerlijke terras-, lunch-­ en zeer breed inzetbare eetwijn. Hij lijkt voorbestemd om asperges te begeleiden, maar ook mosselen op klassieke wijze bereid is een niet te weerstane combinatie. Tevens gerookte forel, gebakken zoetwatervis (in een beslag) en allerhande tapas.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top