Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€19,00

Villa Huesgen
Riesling Kabinett 2020
Mosel

‘Feinherb’ is een smaakaanduiding zonder heel strikte afbakening. Bij dergelijke wijnen is het dus goed om te kijken naar het suikergehalte; in dit geval betreft dat 18 gram per liter. Laten we het delicaat zoet noemen. Dankzij de zuren is de frisheid gewaarborgd en komt de wijn overigens droger over dan de hoeveelheid suiker doet vermoeden.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Duitsland

STREEK

Mosel

WIJNMAKER

Villa Huesgen

BODEM

Wijngaard gelegen op de steile heuvels van de Enkircher Steffensberg. De stokken variëren in leeftijd van 33 tot 53 jaar.

VINIFICATIE

De vergisting komt na de persing uit zichzelf op gang. Druifeigen, 'wilde' gisten. Langere schilinweking dan bij de andere wijnen voor meer smaakextractie.

DRUIVEN

100% Riesling

KLEUR

Zilvergrijs met een groene schakering.

NEUS

Uitgesproken frisse, maar zeker niet erg expressieve neus. Zeer bescheiden geurend naar verse witte perzik, lentebloesem en peer. Niet gemakkelijk dit blind als een Riesling te determineren. Naarmate de wijn wat opwarmt in het glas, komen de kwintessens van deze druif overigens prominenter naar voren.

SMAAK

Ragfijne, delicate en heel precieze aanzet. Ongekend zuiver, als bronwater, en pas in de finale is het restsuikergehalte (van 18 gram/liter) waar te nemen. Slechts 10,5% alcohol; heerlijk verteerbaar derhalve! Nog jong nu; we weten dat dergelijke wijnen enorm winnen aan complexiteit naarmate de tijd verstrijkt. Onweerstaanbaar is het al wel in deze fase...

CULINAIR

Uitgelezen wijn om pikante elementen van gerechten uit de Aziatische/Oosterse keuken van repliek te dienen. De smaakvolle wijnzuren in combinatie met de florale zoetheid zijn perfect in staat om de spicy tonen in te pakken. Denk aan een Indiase curry of vis en gevogelte met sechuan-pepers. Ado Huesgen serveert 'm bij voorkeur bij een pikante en optimaal rijpe Brie de Meaux. Het proberen waard!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 9,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top