Ook deze maand proefde en beoordeelde wijnschrijver Hubrecht Duijker weer een groot aantal wijnen. We lezen zijn 'maandmagazine' altijd met veel plezier en zijn logischerwijs verheugd wanneer er wijnen uit het Sauter-assortiment worden beschreven. In de oktober0-editie niet 1, maar 2 wijnen -beide uit Italië- die konden rekenen op warme woorden van Duijker. 

Gagliole Rubiolo 2017 - Chianti Classico
"De ligging is bijkans idyllisch. De aan een Zwitserse familie, Bärr, behorende Antico Podere Gaglione prijkt op een heuvel en wordt omringd door zowel slanke cipressen als terrassen met olijfbomen en 10 hectare met druivenstokken, dit temidden van een tijdloos, stil, golvend landschap dat door groene tinten wordt gemarkeerd. Het niveau van de hier gecreëerde Chianti Classico Rubiolo loopt er parallel mee. De internationaal geprezen, uitnodigende wijn, jaargang 2017, biedt pruimen, bramen en ander rijp zwart fruit, kruidigheid (er vond ten dele vatopvoeding plaats), sappigheid, en wat laurier. De oogst van 2017 is overigens de eerste van alleen sangiovese; eerder jaren bevatten ook een deeltje merlot."

Accadia Consono 2018 - Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico
"Kunst ontmoet wijn op het domein Accadia, aangezien dit sinds 1983 eigendom is van de schilder/beeldhouwer Angelo Accadia. Die er ook werken exposeert, o.a. in zijn kelder, zijn tuin en zelfs zijn wijngaard. Tegenwoordig bijgestaan door dochter Evelyn creëert Angelo echt lekkere wijnen. Zijn Consono 2018 is gewoon een voorbeeldige, verrukkelijke Verdicchio, opwekkend fris, heel sappig, niet te zwaar en aangenaam fruitig (witte en gele vruchten). Kortom, kunst in de fles."

Bron: https://www.hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine/