Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€26,50

Tomàs Cusiné
Finca Racons 2016
Costers del Segre DO

Grote witte wijn. Waardevolle (geheim)tip voor de liefhebbers van zowel witte bourgogne als rhône op het hogere niveau.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Cataluña

WIJNMAKER

Tomàs Cusiné

BODEM

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen in de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. Oriëntatie zuid en zuidoost. Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee.

VINIFICATIE

De totale productie is slechts 3.393 flessen. Handmatige oogst – het eerste, beste perssap vergist op eikenhouten vaten (Frans en Spaans).

DRUIVEN

100% Macabeu (aanplant dateert uit 1917 en 1955!).

KLEUR

Fraai bleek strogeel met een witgouden glans. De kleur van een vitale, maar vooral grote, witte wijn.

NEUS

Heerlijk open boeket met discreet de luxe tonen van het allerbeste eikenhout in volledige harmonie met de intense aroma's van de rijpe druif. Ofschoon geen Chardonnay, verschaft dit meteen het licht bedwelmende van de zeer goede meursault. Dit ademt klasse en vinositeit zoals we dit alleen maar in de echt grote witte wijnen kunnen ontdekken.

SMAAK

Royale aanzet en een hoogst verleidelijk, tactiel mondcontact door de romige textuur. Zeer groot smaakoppervlak en de harmonie is indrukwekkend. De verleiding ook. Maar al snel manifesteert zich een contrastrijke materie met spanning en veel meer reliëf. Discreet qua zuurgehalte, intens qua mineraliteit. De lengte – gedragen door een zeldzaam nobele en subtiele bitterheid – dendert voort lang nadat de wijn de mond verlaten heeft.

CULINAIR

Vorstelijke dinerwijn met groot gastronomisch potentieel: fricassée de homard, verse, wilde tarbot. Pasta met (witte) truffel. Parelhoen en vleugelwild.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top