Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,00

Tomàs Cusiné
Llebre 2019
Costers del Segre DO

Een van de wijnen met de beste prijs-plezier-verhouding in het assortiment!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Cataluña

WIJNMAKER

Tomàs Cusiné

BODEM

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen op de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. Oriëntatie zuid en zuidoost. Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee.

VINIFICATIE

Handmatige oogst, zorgvuldige, klassieke vinificatie: na het kneuzen en ontstelen van de druiven een gecontroleerde gisting op roestvrij staal met temperatuursbeheersing. Appelmelkzurengisting op eikenhout met het oproeren van de fijne gistsporen. Drie maanden rijping op Frans eikenhout.

DRUIVEN

Tempranillo, Merlot, Cabernet-Sauvignon, Garnacha, Samsó en Syrah

KLEUR

Robijnrode kleur met iets verkleuring door de rijping op barriques.

NEUS

Het proeven van de nieuwe jaargang van Llebre is altijd een feest der herkenning. De wijn stelt nimmer teleur en is uitzonderlijk goed herkenbaar. Gedroogde zwarte vruchten zoals dadels, pruimen en krenten. Maar ook chocolade, vers gebrande koffieboontjes, roostertonen. Heel genuanceerd is het niet, maar dat hoeft ook niet altijd het geval te zijn. Overtuigend en uitnodigend is het zeker wel!

SMAAK

Verrassend sappige en vriendelijke aanzet; we hadden het ruiger ingeschat. Toch heeft de wijn wel iets vurig, wat ongepolijst in de beste zin van het woord. Volop reliëf, maar wel een goede balans tussen zuren, fruit en sap/vulling. Goed herkenbare maar niet overheersende houttonen. Wederom een buitengewoon smakelijke wijn!

CULINAIR

Heerlijke eetwijn (lunch, diner) die ook buiten de maaltijd optimaal genoten kan worden. Te serveren bij het beste gevogelte (mais-kip, parelhoen, patrijs), kalfsvlees, niertjes, lam . Op de huid gebakken vis, mediterrane rijstgerechten (paella) en een krachtige vissoep. (bouillabaisse).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top