€11,00

Tomàs Cusiné
Llebre 2018
Costers del Segre DO

Knap hoe wijnmaker Tomàs Cusiné deze wijn een dergelijke, constante signatuur weet mee te geven.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Cataluña

WIJNMAKER

Tomàs Cusiné

BODEM

Steenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen op de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. Oriëntatie zuid en zuidoost. Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee.

VINIFICATIE

Handmatige oogst, zorgvuldige, klassieke vinificatie: na het kneuzen en ontstelen van de druiven een gecontroleerde gisting op roestvrij staal met temperatuursbeheersing. Appelmelkzurengisting op eikenhout met het oproeren van de fijne gistsporen. Drie maanden rijping op Frans eikenhout.

DRUIVEN

Ull de Llebre (Tempranillo), Syrah, Cabernet-Sauvignon, Merlot en Samsó

KLEUR

Fraai transparant rood met enige mahonie verkleuring.

NEUS

Weer die herkenbare, kenmerkende (haast geruststellende) neus zoals we die kennen van Tomàs Cusiné. Knap hoe hij deze wijn een dergelijke, constante signatuur weet mee te geven. Donkere vruchten in verse en gedroogde vorm, maar ook tonka-bonen, de puurste chocolade en verse espresso van Arabica-bonen.

SMAAK

Gulle, maar zijdezachte entree, wat lichtvoetiger en speelser dan voorheen. Toch een heel degelijke, solide structuur, haast krokante tannines en meer dan voldoende vlees op de botten. Ragfijne zuren die het geheel fraai in toom houden. De wijn lijkt de mond maar niet te willen verlaten, wat een finale voor een wijn op dit prijsniveau!

CULINAIR

Heerlijke eetwijn (lunch, diner) die ook buiten de maaltijd optimaal genoten kan worden. Te serveren bij het beste gevogelte (mais-kip, parelhoen, patrijs), kalfsvlees, niertjes, lam (niet de bout). Op de huid gebakken vis, Mediterrane rijstgerechten (paella) en een krachtige vissoep (bouillabaisse).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top