Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€29,00

Tomàs Cusiné
Chardonnay la Baixada 2019
Vinya de Secà

Zeker geen imitatie-Bourgogne, maar wel een prachtig alternatief voor de kostbaarste, witte Bourgognes. Chardonnay “en dentelles”....

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Cataluña

WIJNMAKER

Tomàs Cusiné

BODEM

Perceel van net geen hectare (0,8) met een kiezel- en kalkrijke bodem. Wijngaard draagt de naam “la Baixada” en is in 2004 aangeplant. Een noord-oost oriëntatie op een hoogte van 750 meter (!) boven zeeniveau.

VINIFICATIE

Handmatig geoogst. Vergisting en rijping op Franse eiken vaten van 225 liter gedurende 13 maanden. Gebotteld op 14 januari 2021.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Goud glanzend strogeel. De modelkleur van de grote, witte Bourgognes.

NEUS

Ademend, met de florale frisheid van verse room en boter. Sporen van anijs, limoenschil, meloen en kweepeer. Zeer discrete hout-invloed met een fractie vanille.

SMAAK

Meteen een impressie van geconcentreerde fijnheid voorzien van een verrukkelijke fraîcheur. Onwaarschijnlijk “noordelijk” en complex qua uitdrukking. Delicaat, tactiel mondcontact en een verbluffende lichtheid/verteerbaarheid ondanks de indrukwekkende rijkdom aan smaak en vooral contrasten. Lang aanhoudende, mond schonende finale met sporen van venkel. Prachtige lengte.

CULINAIR

Vorstelijke eetwijn met het accent op verfijning: gestoomde tarbot, de vrucht van de Sint Jacobschelp met een schijfje truffel, zachte (rauwe melk)korstkazen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2031

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top