Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,95

Terra Norte
2020
Rías Baixas DO

Geen ervaring met Albarino? De wijn laat zich enigszins vergelijken met een Riesling met een bescheiden zuurgraad.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Spanje

STREEK

Galicia

WIJNMAKER

Mar de Envero

BODEM

De denominación de origen (DO) Rías Baixas ligt in het noordwesten van Spanje, in de hoek ten noorden van Portugal die ook wel het “Groene Spanje” wordt genoemd. De Albariño-druif is er dominant en mede dankzij de temperende invloed van de Atlantische Oceaan gedijt ie er goed. De thermometer komt hier uit op een jaargemiddelde van zo’n 13 a 14°C.

VINIFICATIE

Alvorens de druiven worden geperst, worden ze ontsteeld. Vergisting in RVS cuves. Minimale dosis zwavel voor het afvullen van de flessen.

DRUIVEN

100% Albariño

KLEUR

Uitzonderlijk bleke kleur; eerder wit dan zilvergrijs.

NEUS

Ingetogen, vrij milde neus. Niet uitbundig, maar saai is het zeker niet. Meloen en peer, maar ook gedroogde citroenschil en wijngaardperzik. Naarmate de tijd verstrijkt en zuurstof vat krijgt op de wijn, neemt de expressie wat toe. De koelte van de geboortegrond van de druiven, lijkt te worden weerspiegeld in de wijn. Zeer aantrekkelijk!

SMAAK

Ook in de aanzet is het betrekkelijk mild. Geen felle zuren, maar ze zijn wel degelijk aanwezig; goed verpakt in een fraaie dosis sap. Goede concentratie, echt rijp, maar dankzij de zinderende frisheid blijft het heerlijk elegant. Geen ervaring met Albarino? De wijn laat zich enigszins vergelijken met een Riesling met een bescheiden zuurgraad.

CULINAIR

Klassiek in combinatie met inktvis, schaal- en schelpdieren en gegrilde groenten. Wat avontuurlijker ingesteld? Bij dumplings met een vulling van kip en varkensvlees bleek dit een meer dan goede compagnon!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top