Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€52,50

Tablas Creek
Esprit de Beaucastel 2012
Paso Robles

Grote, Californische “Rhone”-wijn zonder iets van decadentie – de beoordelingen liggen tussen 93 en 96 punten.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Verenigde Staten

STREEK

Californië

WIJNMAKER

Tablas Creek

BODEM

Hellingwijngaarden in de Paso Robles streek met kalksteenrijke bodem en een duidelijk waarneembare oceaaninvloed. De wijngaarden worden op organische wijze onderhouden. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de Perrin-familie van Château de Beaucastel en Robert Haas, hun Amerikaanse ex-/importeur. Inmiddels als handelaar/importeur met pensioen maar super actief als producent.

VINIFICATIE

DRUIVEN

40% Mourvèdre, 21% Grenache, 30% Syrah en 9% Counoise.

KLEUR

Krachtig, licht geëvolueerd robijnrood met de schakering mahonie. De transparantie van de klasse-wijn.

NEUS

Prachtige en hoogst originele, krachtige expressie: bittere chocolade, tonkaboon, leer, koffie, houtteer en eucalyptus. Discrete en echt frisse houttonen die perfect harmoniëren met de aroma's van gekonfijte kersen en echt rijpe, zwarte bramen. Zeer gevarieerde en boeiende expressie.

SMAAK

Versmolten, discrete zoete aanzet van een in kracht spectaculair toenemende materie – de weelde aan mondaroma's is ronduit uitzonderlijk! Er is een absoluut fascinerende wisselwerking tussen de opgesnoven geuren en aroma's en hetgeen er in de mond losgelaten wordt. Het licht zilte van laurierdrop, de tannines zijn ervan verzadigd. Hoogst origineel ook – het zijn de Franse Rhone-rassen en met name die van Beaucastel die hier aangeplant zijn maar de wijn ontwikkelt hier binnen de eigen habitat een volstrekt eigen karakter! Veel karakter!

CULINAIR

Grote en even verleidelijke als verfijnde diner/wildwijn: combineren met vleugelwild, wild konijn en bospaddestoelen, zuiglam, kalfsschouder en kalfslever.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 2030

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: 92/100

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top