Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€43,50

Tablas Creek
Esprit de Beaucastel 2012
Paso Robles

Niet alleen de liefhebbers van de witte Coudoulet en Beaucastel-wijnen zullen hier heel veel plezier aan beleven.Grote karakterwijn die thuis hoort in de rijk gevulde kelders van de liefhebbers van Beaucastel's Roussanne Vieilles Vignes

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Verenigde Staten

STREEK

Californië

WIJNMAKER

Tablas Creek

BODEM

Hellingwijngaarden in de Paso Robles streek met kalksteenrijke bodem en een belangrijke oceaaninvloed. De wijngaarden worden op organische wijze onderhouden. Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Perrin-familie (Château de Beaucastel) en Robert Haas, hun Amerikaanse exporteur. Inmiddels als handelaar/importeur gepensioneerd, maar super actief als producent.

VINIFICATIE

Zowel de familie Haas als de familie Perrin geloven dat de beste wijnen ontstaan met minimaal ingrijpen. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 'druif-eigen' gistculturen. Het sap vergist deels op rvs en deels op eikenhout; tijdens de vergisting worden de wijnen 2 maal daags opgeroerd (batonnage) om zo tot een optimale extractie te komen.

DRUIVEN

75% Roussanne, 20% Grenache Blanc en 5% Picpoul Blanc.

KLEUR

Krachtig en hecht strogeel met een gouden glans. Weelderige kleur op het hoogste niveau.

NEUS

De rijpe Roussanne-aroma's domineren het boeket dat weelderig, opvallend diep en gevarieerd is. Licht bedwelmende bloemengeuren en de vruchten-aroma's in geconcentreerde vorm. Verse room, boter, maar ook een combinatie van venkel (anijs) en gember en minerale tonen (het zweet van de stenen).

SMAAK

De wijn verschaft vanaf het eerste mondcontact een indrukwekkende totaalimpressie zonder dat er sprake is van “overgewicht”. Zeldzaam elegantie opulentie en de contrasten fascineren: romige materie met een forse bodem-presentie en licht stroeve mineraliteit met het effect van tannine op het hoogste niveau. Knap gedoseerde concentratie en een vorm van nobele bitterheid die zo subtiel is dat de waarneming pas geschiedt lang nadat de wijn de mond fysiek verlaten heeft. De lengte (smaakvoortzetting) is in seconden niet te meten.

CULINAIR

Grote dinerwijn en de ideale begeleider van verfijnde voor- en hoofdgerechten: zacht geroosterde kreeft met wat verse dragon. Gesauteerde vruchten van de Jakobsschelp met wat kaviaar. Wit vlees (gevogelte als parelhoen, Bresse-kip of gepocheerde zwezerik). Als kaas: ambachtelijke Cantal.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2016 / 2028

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top