
€43,50
Tablas Creek
Esprit de Beaucastel 2011
Paso Robles
Niet alleen de liefhebbers van de witte Coudoulet en Beaucastel-wijnen zullen hier heel veel plezier aan beleven.
VOORRAADSTATUS
Beschikbaar
LAND
Verenigde Staten
STREEK
Californië
WIJNMAKER
Tablas Creek
BODEM
Hellingwijngaarden in de Paso Robles streek met kalksteenrijke bodem en een belangrijke oceaaninvloed. De wijngaarden worden op organische wijze onderhouden. Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Perrin-familie (Château de Beaucastel) en Robert Haas, hun Amerikaanse exporteur. Inmiddels als handelaar/importeur gepensioneerd, maar super actief als producent.
VINIFICATIE
Zowel de familie Haas als de familie Perrin geloven dat de beste wijnen ontstaan met minimaal ingrijpen. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 'druif-eigen' gistculturen. Het sap vergist deels op rvs en deels op eikenhout; tijdens de vergisting worden de wijnen 2 maal daags opgeroerd (batonnage) om zo tot een optimale extractie te komen.
DRUIVEN
64% Roussanne, 26% Grenache Blanc en 10% Picpoul Blanc.
KLEUR
Stralend strogeel met gouden fonkeling. Schitterende kleur - de licht grijze/bronzen toets van de Rhône is hier niet waarneembaar.
NEUS
Rijke Rhône-expressie op het echt hoge niveau. Mineralig en de rijpste Rhône-vruchten als (wijngaard)perzik, kweepeer en abrikoos. Nauwelijks houtinvloeden - heerlijk puur, krachtig en nobel.
SMAAK
Licht trage, maar niet zware materie. De natuurlijke romigheid van de Rhône-rassen gaat hier gepaard met een verrukkelijke, ontspanning brengende frisheid. De wijn is volkomen in harmonie en biedt een brok genot in combinatie met de aromatische rijkdom à la Coudoulet de Beaucastel. Fraîcheur en verteerbaarheid imponeren.
CULINAIR
Verleidelijk zachte dinerwijn, combineren met verfijnde hoofdgerechten: geroosterde kreeft met wat verse dragon. Gesauteerde vruchten van de Jakobsschelp met wat kaviaar. Wit vlees (gevogelte als parelhoen, Bresse-kip of gepocheerde zwezerik). Als kaas: ambachtelijke Cantal.
INHOUD / ALCOHOL
0,75 L / 13,5%
BRUIK-/HOUDBAAR
2015 / 2022
BEOORDELINGEN
The Wine Advocate: Nee
La Revue du Vin de France:Nee
Jean Marc Quarin: Nee
Wine Spector: Nee
Jancis Robinson: Nee
James Suckling: Nee