Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€43,50

Tablas Creek
Esprit de Beaucastel 2011
Paso Robles

Niet alleen de liefhebbers van de witte Coudoulet en Beaucastel-wijnen zullen hier heel veel plezier aan beleven.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Verenigde Staten

STREEK

Californië

WIJNMAKER

Tablas Creek

BODEM

Hellingwijngaarden in de Paso Robles streek met kalksteenrijke bodem en een belangrijke oceaaninvloed. De wijngaarden worden op organische wijze onderhouden. Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Perrin-familie (Château de Beaucastel) en Robert Haas, hun Amerikaanse exporteur. Inmiddels als handelaar/importeur gepensioneerd, maar super actief als producent.

VINIFICATIE

Zowel de familie Haas als de familie Perrin geloven dat de beste wijnen ontstaan met minimaal ingrijpen. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 'druif-eigen' gistculturen. Het sap vergist deels op rvs en deels op eikenhout; tijdens de vergisting worden de wijnen 2 maal daags opgeroerd (batonnage) om zo tot een optimale extractie te komen.

DRUIVEN

64% Roussanne, 26% Grenache Blanc en 10% Picpoul Blanc.

KLEUR

Stralend strogeel met gouden fonkeling. Schitterende kleur - de licht grijze/bronzen toets van de Rhône is hier niet waarneembaar.

NEUS

Rijke Rhône-expressie op het echt hoge niveau. Mineralig en de rijpste Rhône-vruchten als (wijngaard)perzik, kweepeer en abrikoos. Nauwelijks houtinvloeden - heerlijk puur, krachtig en nobel.

SMAAK

Licht trage, maar niet zware materie. De natuurlijke romigheid van de Rhône-rassen gaat hier gepaard met een verrukkelijke, ontspanning brengende frisheid. De wijn is volkomen in harmonie en biedt een brok genot in combinatie met de aromatische rijkdom à la Coudoulet de Beaucastel. Fraîcheur en verteerbaarheid imponeren.

CULINAIR

Verleidelijk zachte dinerwijn, combineren met verfijnde hoofdgerechten: geroosterde kreeft met wat verse dragon. Gesauteerde vruchten van de Jakobsschelp met wat kaviaar. Wit vlees (gevogelte als parelhoen, Bresse-kip of gepocheerde zwezerik). Als kaas: ambachtelijke Cantal.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2015 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top