Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€33,50

Tablas Creek
Côtes de Tablas 2013
Paso Robles

Karakterwijn met veel reliëf en precies dat licht ruige/viriele dat de echte liefhebbers (van bijvoorbeeld Fonsalette = plm € 120) nu zo aantrekkelijk vinden.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Verenigde Staten

STREEK

Californië

WIJNMAKER

Tablas Creek

BODEM

De druiven zijn afkomstig van 120 hectare wijngaard die biologisch worden bewerkt. De wijngaarden liggen aan de voet van de Santa Lucia Mountains, ten westen van Paso Robles. De bodem is er rijk aan kalk en klei en vertoont grote overeenkomsten met de zuidelijke Rhône.

VINIFICATIE

Alle druivenrassen vergisten deels in open roestvrijstalen en houten cuves; er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de natuurlijke gistculturen. Na vergisting worden de wijnen geassembleerd en rijpen voor ongeveer 12 maanden op eikenhouten foeders. Lichte filtering voor botteling.

DRUIVEN

55% Grenache, 30% Syrah, 10% Counoise en 5% Mourvèdre.

KLEUR

Krachtiger dit jaar, maar opnieuw licht geëvolueerd robijnrood met schakeringen als zwart en dakpannenrood – zoals veel door Grenache gedomineerde rode Rhône wijnen.

NEUS

Karakter-expressie: eucalyptus, kastanje-hout, rode vruchten, verse pruimen, witte en zwarte peper (heel discreet). De verleidelijke, opwekkende frisheid van de rode vruchten verschaft het boeket een vitale dynamiek.

SMAAK

De in het boeket al aangekondigde dynamiek is volop herkenbaar in de mondstructuur. Uitgesproken contrastrijke wijn met een stevige bodeminvloed, nog niet glad gestreken, aardig viriele tannines en een goede frisheid. Een wijn die in combinatie met adequaat culinair, proteinerijk tegenspel helemaal tot z'n recht komt.

CULINAIR

Grote en bovenal verfijnde diner/eet-wijn: orgaanvlees van het kalf (zwezerik, nier), geroosterd lams- en kalfsvlees, vleugelwild, op de huid gebakken vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2016 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: 91/100

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top