The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Een Bordeaux-assemblage uit Noord Italië. Verrassend en bovendien zeer goed!
€ 23,50
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurDiepe, gloedvolle rode kleur met een mahonie schakering.
NeusEen licht bedwelmende neus, maar zeker niet op onplezierige wijze. Het oogstmateriaal verkeerde in ieder geval in perfect rijpe conditie, zoveel kunnen we wel opmaken uit de neus. Zwarte bessen, kersen, confiture van bosvruchten. Ook impressies van gedroogde vruchten (dadels, vijgen). De houtinvloed is niet gering: kloeke rooster- en vanilletonen zijn duidelijk aanwezig. Pijptabak.
SmaakDe aanzet is zacht als satijn, werkelijk een streling van de tong. Hier betaalt de rijpheid van het fruit zich uit in een weelderig mondgevoel met rijpe, maar nog immer krokante tannines. Volop diepgang en gelaagdheid. Heerlijk ranke zuren -hier spreekt het relatief koele Italiaanse noorden- die zorgen voor behoud van frisheid en elegantie. Het alcoholgehalte is perfect passend bij het type wijn.
BodemDe grote wijn- en gastronomie journalist Luigi Veronelli beschouwde Colli Berici als een van de beste gebieden voor de Bordelaise-variëteiten, naast het Bolgheri-gebied. Dé bodem dus voor zowel Merlot als voor Cabernet-Sauvignon. De stokken zijn ruim 50 jaar oud en groeien in pergola-vorm. Bodem bestaat uit ijzerhoudende klei op een ondergrond van kalk. 3000-4000 stokken per ha. Maximale opbrengst per ha: 50 hl.
VinificatieHandmatige oogst en daarna ontsteling van de druiven. Inweking gedurende 12 dagen waarna de vergisting op gang komt. Aansluitend malolactische vergisting, eveneens in RVS cuves. Tenslotte 12 maanden in één maal eerder gebruikte barriques (Frans eikenhout, 225 liter). Geen filtering voor botteling. Het betreft hier biologische wijnbouw.
De zo goed versmolten tannines zorgen hier voor een groot culinair potentieel. Perfect te combineren met lam, kalf, vleugelwild, orgaanvlees en harde vis. Niet te versmaden: lamprei in een rode prei-wijnsaus.
Specificaties
SoortRood
Oogstjaar2017
Bruikbaar2022
Houdbaar2026
Alcohol %14%
LandItalië
StreekVeneto
Druif/Druiven90% Merlot en 10% Cabernet Sauvignon.