Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,00

Soltus
Tuilé
Rivesaltes VDN

Buiten de maaltijd een rustgevende nadenkwijn met een wat minder zwaar wegend alcoholgehalte.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Soltus

BODEM

De wijngaarden liggen bij de gemeenschap d'Estagel in de provincie Roussillon. Er heerst een overwegend Mediterraan klimaat. De wijngaarden liggen op hellingen met een ondergrond van klei en kalksteen.

VINIFICATIE

De wijn wordt de gelegenheid gegeven om op lage temperatuur een deel van zijn suikers te laten vergisten. Tijdens dit proces wordt de gisting afgebroken door toevoeging van alcohol. Zo blijft een deel van de edele druivensuikers onvergist, wat de wijn een edelzoet karakter geeft. Deze mutage is kenmerkend voor deze van nature zoete wijnen (vins doux naturels).

DRUIVEN

100% Grenache Noir.

KLEUR

Tanig (tawny) dakpannenrood.

NEUS

Opvallend complexe expressie met minerale invloed en volop gedroogde vruchten (druiven), crème van bosbessen, chocolade en houtteer. De subtiele kruidigheid van de Grenache.

SMAAK

Versmolten aanzet met direct dat subtiele contrast van zoet en tannines. De balans is goed, alcohol zit helemaal versmolten, de tannines blijven discreet en de frisheid is daar. De materie bezit voldoende reliëf om de ware liefhebber te boeien.

CULINAIR

Bestemd voor het einde van de maaltijd: combineren met de beste blauwe kazen (Roquefort, Stilton, Fourme d'Ambert), maar desserts op basis van chocolade met noten en gekonfijte vruchten zullen zich ook graag door deze dessertwijn laten begeleiden.

INHOUD / ALCOHOL

0,5 L / 16%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top