Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,00

Saurus
Pinot Noir 2020
Patagonia

Niet uitsluitend dinerwijn, ook een wijn om heerlijk bij weg te dromen, zo elegant... Wel een gevaarlijke wijn: je drinkt hier zo te veel van...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. Koude inweking gedurende drie dagen, gisting gedurende acht dagen en de most/jonge wijn blijft gedurende vijf (!) dagen in contact met het vaste materiaal. Appelmelkzuren gisting voor 100% op staal. Rijping op gebruikt eikenhout (combinatie van Frans en Amerikaans eiken) en op roestvrij staal (70%). Klaring met verse eiwitten!

DRUIVEN

100% Pinot Noir

KLEUR

Helder / transparant aalbesrood.

NEUS

Fijne, delicate neus. Hoe kan het ook anders bij een mono-cépage Pinot Noir; dé druif voor elegante wijnen! Rode bessen en gestoofde framboosjes en heel voorzichtig komt de houtrijping om de hoek kijken. De invloed is gering, maar wel waarneembaar. Fractie houtteer en roostertonen.

SMAAK

Super-elegante aanzet, zo subtiel in de mond proeven we het niet vaak... Toch beschikt de wijn over ruim voldoende rijpheid en vulling. Maar het blijft allemaal zo fraai verfijnd, teder en voorzichtig. Goed gedoseerde zuren en heerlijk krokante, maar rijpe tannines. Heel erg smakelijk!

CULINAIR

Combineren met “zachte” gerechten: zwezerik, blanquette de veau of sappig gevogelte (Bresse-kip, parelhoen). Ook op de huid gebakken vis en creaties met pompoen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top