€11,00

Saurus
Pinot Noir 2017
Patagonia

Puur, toegankelijk Pinot-plezier zonder boete!

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. Koude inweking gedurende drie dagen, gisting gedurende acht dagen en de most/jonge wijn blijft gedurende vijf (!) dagen in contact met het vaste materiaal. Appelmelkzuren gisting voor 100% op staal. Rijping op gebruikt eikenhout (combinatie van Frans en Amerikaans eiken) en op roestvrij staal (70%). Klaring met verse eiwitten!

DRUIVEN

100% Pinot Noir.

KLEUR

Goede, uiteraard transparante, kenmerkende en licht geëvolueerde Pinot-kleur.

NEUS

Discrete, rijpe en pure Pinot-expressie: aardbei en framboos en een spoor sandelhout. Wellicht door de leeftijd van de stokken wint de wijn aan kenmerkende Pinot-aroma's, al blijft het allemaal heel zacht/discreet. De kalkbodem met dat typische talk-effect combineert goed met de florale kant van het boeket.

SMAAK

De wijn biedt vanaf het eerste mondcontact een impressie van delicaatheid, luchtigheid en verfijnde zoetheid. De druif blijft goed herkenbaar maar het klimaat en de bodem bepalen het verschil met de Pinots uit de Bourgogne. Soepele, uiterst plezierige Pinot-ervaring met een nieuwe wereld accent zonder dat er sprake is van teveel warmte (alcohol). Zachtheid in alles: zuren, tannines en alcohol.

CULINAIR

Elegante, smaakrijke eetwijn met een aantrekkelijke meditatie-potentieel (geschikt om buiten de maaltijd te genieten). Combineren met “zachte” gerechten: zwezerik, blanquette de veau of sappig gevogelte (Bresse-kip, parelhoen). Ook op de huid gebakken vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top