€9,75

Saurus
Malbec 2018
Patagonia

Opnieuw de (wijn geworden) essentie van het te koesteren begrip “plezierwijn” met veel inhoud en dat binnen een bescheiden budget!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Opbrengst van 53 hl/ha.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. Koude inweking gedurende drie dagen, gisting gedurende acht dagen en de most/jonge wijn blijft gedurende vijftien dagen in contact met het vaste materiaal. Appelmelkzuren gisting voor 40% op eikenhout en voor 60% op staal. Daarna in dezelfde verhouding 12 maanden rijping op nieuw eikenhout (Frans en Amerikaans) en op roestvrijstaal. Klaring met verse eiwitten!

DRUIVEN

100% Malbec

KLEUR

Zeer krachtig robijnrood met de schakering pioenroos en zwart.

NEUS

Frisrijpe, meteen overtuigende confrontatie met een weelde aan verleidelijke vruchtenaroma's: zwarte kersen, vers gekneusde druiven heel subtiel gekruid met eucalyptus en zwarte peper. Alles in een prachtige harmonie. Heerlijk – onbevangen en toch boeiend.

SMAAK

Het feestje wordt meteen voortgezet in het glas – het prille en extreem sappige van de jeugd spat uit het glas. Krokant, verrukkelijk en spontaan vloeiend met een fors smaakoppervlak. De zachte, satijnen textuur zorgt voor het zo gewenste en plezier verschaffende tactiele mond-contact. De balans is voorbeeldig dankzij de zachte tannines en de zachte wijnzuren. Buitengewoon complete, speelse bewegende materie die zorgt voor intens plezier en onweerstaanbare verleiding.

CULINAIR

Zowel aan als buiten tafel onbeperkt inzetbaar. Combineren met “zachte” (hoofd)gerechten: geroosterde gamba's, orgaanvlees (levertjes van gevogelte, zwezerik, ganzenharten) - dit is een bijzonder geschikte rode begeleider van vis. Geschikt voor alle seizoenen maar briljant als rode zomerwijn!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top