€13,50

Saurus
Deseado
Patagonië

Subliem als feestelijk aperitief, aan tafel meer dan uitstekend inzetbaar bij uiteenlopende nagerechten met wit en geel seizoensfruit.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Zeer kalkrijke bodem met nog veel sporen van botten en tanden van dinosaurussen. Een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Het smeltwater van de Andes zorgt voor een verantwoorde irrigatie.

VINIFICATIE

Charmat-methode: de druiven worden geperst, het sap met hulp van enzymen geschoond op lage temperatuur gedurende 48 uur. Daarna gefilterd. Vervolgens verhuist het met geselecteerde gist naar gisttanks die een hoge druk aankunnen. Hier voltrekt zich een eerste gisting gedurende 15 dagen op een temperatuur van 14-15 gr. C. In de eerste fase met een open tank, na de start van de vergisting wordt de tank hermetisch afgesloten zodat koolzuur wordt vast gehouden. Hierbij loopt de druk op tot 6 bar. De gisting wordt geblokkeerd door de wijn af te koelen zodra het suikergehalte gedaald is tot /- 70 gram per liter. De jonge mousserende wijn blijft dan gedurende 3 maanden in contact met de fijne gistsporen.

DRUIVEN

100% Torrontès.

KLEUR

Bleek witgouden kleur met een fijne koolzuurpareling.

NEUS

Fijne, zoete tonen van geconfijnte ananas, honing, rijpe mandarijnen en abrikozen. Een aantrekkelijk geheel.

SMAAK

Fijne, romige mousse met een delicate en sappige, zoete aanzet. Een dansend en verkwikkend geheel met de sappige frisheid van de rijpe vrucht. Dit is een hommage aan de natuur met zijn gevarieerde vruchtenaroma´s.

CULINAIR

Aperitief (als dit zoet en sprankelend mag zijn) en helemaal geschikt als dessertwijn. Fijn gebak, geflambeerde vruchten, ijs, soufflé, een iets romige, koude, rode vruchtensoep. Verleidelijk lekker als verkwikkende begeleider van niet te zoete desserts op vruchtenbasis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 9,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2014 / 2016

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top