Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€10,50

Saurus
Chardonnay 2021
Patagonia

Wat minder hout dan voorheen en dat komt de wijn in onze ogen ten goede. Eleganter en verteerbaarder op deze manier.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Opbrengst per ha: 54 hl.

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven worden gekneusd en het sap weekt gedurende 4 uur in contact met het vaste materiaal (macération pelliculaire). 30% vergisting en rijping op nieuwe eikenhouten vaten (Frans en Amerikaans eiken) en 70% op roestvrij staal.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Frisse kleur: bleek met een heel subtiele gouden gloed door de houtrijping.

NEUS

In eerste instantie met name zuivel (crème fraîche en echte boter), maar later ook een forse hoeveelheid wit en geel fruit in een zeer rijp stadium. Het lijkt er sterk op dat ook de bodem waar de druivenstokken staan, wordt weerspiegeld in de neus: een zweem van kalkgrond is waar te nemen. Voorts wat vanillemerg van een net geopende peul. Zeker geen houtdominantie.

SMAAK

Zachte, frisse aanzet. Mondvullend maar niet overdadig. Menig Chardonnay uit Argentinië is door het hout gemarkeerd/gemaskeerd, dit is eerder een Europese/klassieke stijl. Rank, maar goed gevuld. Goede zuurgraad waardoor de balans optimaal is. En een lengte waar men trots op mag zijn!

CULINAIR

Heerlijk 'borrelwit' op wat koudere dagen. Maar het hele jaar door aan tafel inzetbaar: subliem bij gerookte heilbot of een brandade van kabeljauw. Bij witte asperges met een hollandaisesaus en Noordzee-garnalen gaat ie ook perfect!

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top