€9,75

€8,75

Saurus
Chardonnay 2017
Patagonia

Ongecompliceerd en optimaal genieten van wat deze druif hier te bieden heeft. Dankzij een kalkrijke bodem en een ideaal klimaat (licht, zon en koel smeltwater).

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid.

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven worden gekneusd en het sap weekt gedurende 4 uur in contact met het vaste materiaal (macération pelliculaire). 40% vergisting en rijping op nieuwe eikenhouten vaten (Frans en Amerikaans eiken) en 60% op roestvrij staal. Opbrengst per ha: 54 hl.

DRUIVEN

100% Chardonnay.

KLEUR

Stralend, glanzend en bleek strogeel. Modelkleur.

NEUS

Goed herkenbare Chardonnay-expressie met de geuren van de broodoven, houtteer, verse boter en exotische vruchten. Geen overdreven houtinvloed.

SMAAK

Aantrekkelijk contrastrijke materie: fijne, pikante zoetheid (zon en het licht van het lokale klimaat) en verkwikkende frisheid (koele nachten en het smeltwater van het Andes-gebergte). Ongecompliceerd, sappig en smakelijk – gelukkig beduidend minder boterig en dik dan de meeste warm-klimaat-Chardonnays. Dus goed verteerbaar en uitnodigend tot een tweede glas (en meer).

CULINAIR

Zowel buiten als aan tafel optimaal inzetbaar. Vrijwel alles is welkom: de pikante contrasten uit exotische keukens (Thai), maar ook mals gevogelte en harde vis als zeetong en wilde zalm.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2020

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top