Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€18,95

Saurus
Barrel Fermentend
Pinot Noir 2017 Patagonia

Nee, een klassieke bourgogne is het niet. Verbluffend goed wel! Rijper en guller en een mindere mate van bodeminvloed. Nou en? De prijs maakt een hoop goed!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. De most is vergist op nieuw eikenhout – erg kostbare aanpak ook al omdat de vaten opengebroken moeten worden na de gisting om de jonge wijn van het vaste materiaal te scheiden. Op heel kleine schaal wordt deze kostbare techniek toegepast.

DRUIVEN

100% Pinot Noir

KLEUR

Aalbessenrood met forse transparantie. Schoolvoorbeeld voor een klasse Pinot Noir.

NEUS

In het kort: delicate vruchtentonen omlijst met geroosterde, nobele houttonen. Maar er is zo veel meer te ontdekken...: hoogwaardige hout-aroma's die de wijn op een nobele wijze ondersteunen, uiterst subtiele tonen van rode bosaardbeitjes, gestoofde framboosjes en een opvallende hoeveelheid florale nuances. Zelfs de kalkbodem lijkt waarneembaar (jodium).

SMAAK

Heerlijke delicate en echt krokante aanzet. Boordevol sap en een klassieke Pinot-structuur. De verfijning die we treffen in de beste Pinot Noirs uit de Bourgogne, komen we ook tegen in deze variant uit het relatief koele Patagonië. Het is wel duidelijk waar de inspiratie van de familie Schroeder ligt! Iets speelser en rijper en een minder grote mate van bodeminvloed dan de Franse evenknie, maar wat is dit goed! En op dit prijsniveau is dit eenvoudigweg onvindbaar in de Bourgogne.

CULINAIR

Verfijnde eet-/dinerwijn op het niveau van serieus rood uit de Bourgogne. Mechelse koekoek, lam, geit, kalfszwezerik. Op de huid gebakken tarbot.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top