€18,75

Saurus
Barrel Fermentend
Pinot Noir 2016 Patagonia

Bij het proeven van zo'n bijzondere Pinot-expressie gaan meteen de “hallucinante” prijzen van de grote, rode bourgognes door het hoofd. Het kan dus ook voor minder!

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. De most is vergist op nieuw eikenhout – erg kostbare aanpak ook al omdat de vaten opengebroken moeten worden na de gisting om de jonge wijn van het vaste materiaal te scheiden. Op heel kleine schaal wordt deze kostbare techniek toegepast.

DRUIVEN

100% Pinot Noir.

KLEUR

Superieure, uiteraard transparant blijvende Pinot-kleur. Niveau grote, rode bourgogne uit een rijp jaar.

NEUS

Ondanks de vergisting op nieuw eikenhout (uitzonderlijk) en de rijping op eerste klas eikenhout blokkeren de uiteraard presente, fijne houtaroma's de authentieke, van nature delicate Pinot-expressie bepaald niet. “Noblement boisé” ofwel op een nobele wijze door het hout getekend. Viooltjes, kersen, tonkaboon, vanille en in mergel verkalkte schelpen.

SMAAK

Het hoogwaardige Pinot-avontuur zet zich in de mond ongeremd voort, mede dankzij een zuivere en hoogwaardige Pinot-structuur. Het klimaat van Patagonia – met royale contrasten: koel 's nachts en warm overdag, komt in de wijn tot uitdrukking zonder het delicate Pinot-karakter te bruuskeren. Met lieflijk(er)e wijnzuren en zachtere, uitzonderlijk tedere tannines in vergelijking met de oneindig veel kostbaardere rasgenoten uit de Cote d'Or.

CULINAIR

Verfijnde eet-/dinerwijn op het niveau van serieus rood uit de Bourgogne. Mechelse koekoek, lam, geit, kalfszwezerik. Op de huid gebakken tarbot.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top