€18,75

Saurus
Barrel Fermentend
Pinot Noir 2015 Patagonia

Genereuze stijl Pinot Noir, in (haast) niets te vergelijken met wijnen van deze druif uit de Bourgogne.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. De most is vergist op nieuw eikenhout – erg kostbare aanpak ook al omdat de vaten opengebroken moeten worden na de gisting om de jonge wijn van het vaste materiaal ter scheiden. Op heel kleine schaal wordt deze kostbare techniek toegepast.

DRUIVEN

100% Pinot Noir.

KLEUR

Helder paars met een mahonie schakering; forse transparantie, maar dat hoort bij de druif.

NEUS

Verbazingwekkend ingetogen stijl; geen enkele dominantie van eikenhout. Een zekere warmte stijgt op het glas en de alcohol heeft een heel licht bedwelmend effect. Fraaie combinatie van gedroogde vruchten, rijpe rode vruchten, tabak en het fijne dat ook eersteklas thee kan hebben.

SMAAK

Al in de aanzet en ongebreidelde dosis sap, het enthousiasme spat er van af. Fraai mondvullend, tactiel mondcontact en voorzien van die voor de Pinot zo kenmerkende krokante tannines. Rijke en rijpe stijl Pinot Noir; zo komen we ze in de Bourgogne niet tegen. Eigenzinnige Nieuwe Wereldstijl met een heel eigen karakter. En nee, dat is niet negatief bedoeld; integendeel zelfs... Wie een dergelijke warme stijl kan waarderen, is bij Saurus zonder meer aan het goede adres.

CULINAIR

Topdiner- en lunchwijn met vrijwel onbeperkt gastronomisch potentieel: verfijnde bereidingen van Texels lamsvlees, in zijn geheel gegaarde kwartel of een klassiek bereide coq-au-vin (volgens de overlevering bereid met een fles gevrey-chambertin...). Côte de Veau.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top