Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€19,00

Saurus
Barrel Fermented Malbec
2018 Patagonia

Groots rood uit Argentinië en dan drukken we ons voorzichtig uit.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Geselecteerde druiven van de Alto Valle wijngaarden.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. De most is vergist op nieuw eikenhout – erg kostbare aanpak ook al omdat de kostbare vaten opengebroken moeten worden na de gisting om de jonge wijn van het vaste materiaal ter scheiden. Op heel kleine schaal wordt deze kostbare techniek toegepast. Botteling zonder filtering.

DRUIVEN

100% Malbec

KLEUR

Fraaie vrijwel massief zwartpaarse kleur.

NEUS

Zeer gesloten, maar uiterst veelbelovende geur. Direct na inschenken geeft de wijn zich maar mondjesmaat prijs, maar eenmaal in contact met een flinke hoeveelheid zuurstof, blijkt met wat voor materiaal we te maken hebben. Confiture van zwarte vruchten, prachtig geïntegreerd eikenhout (houtteer), laurier, drop. Fascinerende boeketontwikkeling naarmate de tijd verstrijkt.

SMAAK

Massieve, machtige aanzet en dat is niet verwonderlijk voor een wijn van dit kaliber in deze jonge fase. Uiterst hecht geheel, maar stroef is het zeker niet. De tannines zijn al verbazingwekkend gepolijst, maar bieden nog volop reliëf en weerstand. Lang nagalmend in de finale. Een fractie minder alcohol en dat moedigen we aan.

CULINAIR

Zeer grote diner- en wildwijn: het fijnste vlees van de haas en het hert, ossenhaas met ganzenlever, smeuïge kalfszwezerik, parelhoen met bospaddestoelen. Op de huid gebakken, harde vis en alles wat een creatieve chef kan bedenken vanaf het moment dat hij dit wonder geproefd heeft...

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top