€18,75

Saurus
Barrel Fermented Malbec
2017 Patagonia

Dit heeft niet gek veel te maken met de 'fruitdriven Malbecs' die we zo veel zien in Argentinië. Hier is de referentie eerder linkeroever Bordeaux (Grand Cru niveau).

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Argentinië

STREEK

Patagonia

WIJNMAKER

Saurus

BODEM

Kalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Geselecteerde druiven van de Alto Valle wijngaarden.

VINIFICATIE

Handmatige geplukte en geselecteerde druiven. De most is vergist op nieuw eikenhout – erg kostbare aanpak ook al omdat de kostbare vaten opengebroken moeten worden na de gisting om de jonge wijn van het vaste materiaal ter scheiden. Op heel kleine schaal wordt deze kostbare techniek toegepast. Botteling zonder filtering.

DRUIVEN

100% Malbec.

KLEUR

Niet verwonderlijk: dieppaars, neigend naar zwart. Zeer hecht en vrijwel ondoorzichtig.

NEUS

De wijn is recent gebotteld en geeft zich derhalve maar mondjesmaat prijs. Decanteren is het advies wanneer de wijn jong gedronken wordt. Zuurstofcontact doet de wijn heel goed: geroosterde moccabonen, vers laurierblad en huisgemaakte confiture van zwarte vruchten. Een belofte voor de toekomst, maar in deze fase nog niet gemakkelijk te beschrijven. Van voorgaande jaargangen weten we dat de belofte wordt waargemaakt!

SMAAK

De aanzet is indrukwekkend door de fijnheid, niet door de explosieve smaakkracht. Zeer hecht zonder enigerlei massief over te komen. Goede zuren zorgen voor tegenspel en doordat de wijn als het ware is 'geboren' op eikenhout (dus niet enkel rijping op eikenhout) is het hout op fascinerende wijze geïntegreerd in de wijn. Krokante tannines, niet drogend, en een indrukwekkend lange finale. Het einde komt niet snel in zicht...

CULINAIR

Zeer grote diner- en wildwijn: het fijnste vlees van de haas en het hert, ossenhaas met ganzenlever, smeuïge kalfszwezerik, parelhoen met bospaddestoelen. Op de huid gebakken, harde vis en alles wat een creatieve chef kan bedenken vanaf het moment dat hij dit wonder geproefd heeft...

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top