Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€5,95

Realce
2020
Vdl Tierra de Castilla

De combinatie Macabeo (= Viura) en Sauvignon Blanc kennen we uit Rueda. Ook hier in la Mancha blijkt de combinatie heel goed uit te pakken. En bovendien voor een heel sympathieke prijs!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Manchuela

WIJNMAKER

Realce

BODEM

Wijngaarden gelegen op een hoogte van 600-700 meter boven zeeniveau; de grond wordt geïrrigeerd met water uit de bergen. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei. Continentaal klimaat met lange, hete zomers en koude winters.

VINIFICATIE

Vergisting op RVS cuves. Bio-certificaat.

DRUIVEN

Macabeo en Sauvignon Blanc

KLEUR

Vrijwel kleurloos; eerder witgoud, dan zilver. Niet gemakkelijk dit te onderscheiden van bronwater.

NEUS

De kleur is als bronwater, zo ook de neus: wat een zuivere geur. Als berglucht zo fris! Ingetogen tonen van citrusfruit, kruisbes en meloen. De vrij neutrale Macabeo houdt de wat uitbundiger Sauvignon Blanc aardig in toom, zonder dat het te neutraal wordt. Knap gedaan!

SMAAK

Zuivere, maar bovenal verkwikking biedende aanzet. Rins en fris en heerlijk verkoelend en dorstlessend. Compact en sappig met goede zuren. Geen spektakel in de mond, maar eenvoudigweg heel erg smakelijk. Spannend bittertje in de finale. Bovendien een wijn die niet snel zal vervelen. Fractie minder alcohol dan vorig jaar; prima!

CULINAIR

Smaakrijk en verkwikkend wit met een breed culinair potentieel. Schenk 'm dus gerust voordat u aan tafel gaat en vervolgens aansluitend bij groene salades, rauwe vis, schaal- en schelpdieren (oesters!) en groenten van de grill.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top