€12,95

Rallo
La Clarissa 2017
Sicilia DOP

Uitzonderlijk goed! Beroemde Syrah-producenten uit de noordelijke Rhone (30-65 euro/fles) zouden wel eens heel erg verbaasd kunnen reageren met deze Syrah van Rallo in het glas...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Sicilia

WIJNMAKER

Rallo

BODEM

Wijngaarden gelegen in Patti Piccolo (Alcamo). Percelen op het noord-oosten en zuid-westen georiënteerd. Hoogte van de wijngaarden bedraagt zo'n 350 meter boven zeeniveau. Stokken zijn aangeplant in 2005.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst (eind september) worden de druiven zacht gekneusd. De schilinweking neemt 10 dagen in beslag waarna de vergisting plaatsvindt in RVS cuves met temperatuurcontrole. Na de vergisting volgt een malolactische gisting waarbij de fellere appelzuren worden omgezet in zachtere melkzuren. De wijn rijpt 6 maanden op de cuves alvorens de wijn wordt gebotteld.

DRUIVEN

100% Syrah.

KLEUR

Jeugdig en vitaal pioenroosrood met de schakering licht paars en zwart.

NEUS

Superbe en nobele Syrah-expressie: rozenblad en cederhout. Het florale werkt licht bedwelmend. Zeer subtiel, oriëntaals gekruid (een weelde aan kaneel, zoethout en zachte pepertonen) en een fruitmandje gevuld met verse dadels, vijgen en zwarte pruimen. De Syrah-druif komt hier in Sicilië wederom optimaal tot uitdrukking.

SMAAK

Ondanks de kracht en de intensiteit van de materie is er sprake van een eerste, subtiel en tactiel mondcontact. Precies het mondcontact van de grote wijnen. Met dank aan de zijdezachte, fluwelige textuur. Deze 2017 is nog rijker dan de al zo uitgebalanceerde en gedoseerd geconcentreerde 2013 waaraan we zoveel plezier beleefden. Het rijke alcoholgehalte (14,5%) verdwijnt in de sappig/krokante vlezigheid van deze gestructureerde maar goed in balans zijnde materie. De tannines zijn weliswaar krachtig maar van het smaakrijke, niet agressieve type zoethout en vormen nu eenmaal een belangrijk onderdeel, zeker als er sprake is van een zo'n groot jaar als 2017. De wijn biedt een formidabele lengte.

CULINAIR

Opnieuw een gastronomische wijn van hoog niveau: hert, haas en duif in de herfst/winter en door het jaar traag gegaarde kalfsschenkel (osso buco), lamszadel/kroon, in rode wijnsaus gegaarde en harde vis (zeepaling, lamprei).

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 15%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top