€12,95

Rallo
Bianco Maggiore 2017
Sicilia DOP

We herhalen: Heerlijke, buitengewoon smaakrijke karakterwijn van biologische signatuur met als toevoeging – een onweerstaanbaar plezier-wijn-gehalte.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Sicilia

WIJNMAKER

Rallo

BODEM

De wijngaarden zijn gelegen in Trapani, de meest westelijke provincie van Sicilië. Logischerwijs is de invloed van de Middellandse Zee nadrukkelijk aanwezig. Verkoelende zeewind, gecombineerd met de hoogte van de wijngaarden – tussen 250 en 600 meter boven zeeniveau - maken dit tot een bijzonder microklimaat waarin slechts enkele druivenrassen tot hun volle wasdom kunnen komen. Lokale rassen als Grillo en Nero d’Avola gedijen er zeer goed evenals de meer mondiale Syrah.

VINIFICATIE

Handmatige oogst in het begin van september. Na een zachte persing gaat het sap voor de vergisting in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks in. De alcoholische gisting duurt ongeveer 8 dagen en geschiedt op een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. Geen appelmelkzuren gisting. Lagering ter rijping gedurende 6 maanden, gevolgd door een rijping op de fles gedurende 1 maand na de botteling.

DRUIVEN

100% FGrillo.

KLEUR

Bleek strogeel met een witgouden glans. Fraaie fonkeling.

NEUS

Heerlijk originele expressie met royaal steenvruchten als perzik en abrikoos. Maar ook meloen in combinatie met het subtiel “aardse” van asperges, pastinaak en het bladwerk van wortel.

SMAAK

2017 is een bijzonder rijp jaar zoals het boeket aankondigde. Zeer royale en meteen mondvullende materie vanaf de binnenkomst. Overigens zonder dat er sprake is van ongewenste corpulentie. Bijzonder smaakrijk met precies voldoende, zachte frisheid en in de aardig galmende finale de combinatie van uiterst subtiele bitterheid en mineraliteit. De alcohol blijft goed op de plaats en ook het verkwikkende dat we kennen van de eerdere edities is er, maar nu wat meer ontspannen en zwoeler. De concentratie zorgt met behoud van het ”plezier-wijn-karakter”, voor meer complexiteit.

CULINAIR

Ongecompliceerd, zeer breed culinair potentieel (alleskunner): zowel sappig wit vlees als oesters. Pasta's met zeevruchten. Alle schaaldieren en alle bereidingen van verse vis. Niet alleen geitenkaas, ook andere licht verteerbare kazen. Tenslotte: ook heerlijk als ontspannende buiten-de-maaltijd-wijn.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2021

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top